Bel bij overlijden 06 - 13 64 22 90, dag en nacht

Ervaringen

We hebben de ondersteuning die we bij het afscheid van onze moeder hebben ontvangen zowel als professioneel als buitengewoon toegewijd ervaren. Aan de kleinste details werd gedacht. Het contact was altijd warm, authentiek, persoonlijk (en soms ook prettig informeel).
Familie Hol-Bakker
Dordrecht
Mirjam is een uitermate adequaat, integer en fijn mens. Dat geeft een vertrouwd gevoel tijdens een intense (voor mij nieuwe) ervaring, waardoor deze veel lichter wordt.
A.M. van Dam – Schrijn
Ridderkerk
Onze moeder is in november 2019 na een kort ziekbed overleden. Alhoewel dit niet onverwacht kwam, blijkt dat op het moment dat het gebeurt er toch nog heel veel moet worden geregeld, in zeer korte tijd, en onder veel emoties. Het was daarom heel waardevol dat Helen en Mirjam van MBU er waren voor de logistieke ondersteuning van het hele proces, van de formaliteiten met het ziekenhuis tot aan de uitvaart, en van het drukken van de rouwkaarten tot aan de procedurele afhandeling na de crematie. De grote waarde van MBU ligt in een uitzonderlijke combinatie van ervaring, efficiëntie, invoelen wat de familie doormaakt en aanvoelen wat de familie wil, en de bereidheid om al het mogelijke - en meer dan dat - te doen om een waardig afscheid mogelijk te maken.
A.M. van Dam – Schrijn
RIDDERKERK
Binnen 6 maanden na het overlijden van onze vader ging de gezondheid van onze moeder heel hard achteruit. Zij zou niet lang meer te leven hebben. Via offerte.nl hebben wij diverse offertes opgevraagd. Vlak na het verzenden van het verzoek heeft Helen direct telefonisch contact met ons opgenomen. Het was een heel goed en medelevend gesprek. Zij toonde ook veel belangstelling en medeleven met betrekking tot het overlijden van onze vader. Vlak na het gesprek hebben wij van haar de offerte ontvangen. Ook van meerdere uitvaartverzorgers hebben wij een offerte ontvangen. Echter bij Helen was het gelijk een goed gevoel. Spijtig moesten wij al binnen één week gebruikmaken van de dienst van Helen en Mirjam. Op 24 juni is onze moeder in alle rust ingeslapen. Helen en Mirjam zijn gelijk gekomen om de uitvaart van onze moeder te regelen. Er werd goed naar onze wensen geluisterd. Beide toonden veel empathie. Er werd gelijk een Whatsapp groep aangemaakt, zodat het contact laagdrempelig werd. De volgende ochtend had zij alweer een berichtje gestuurd om te vragen hoe het met ons ging. De gehele tijd tot aan de crematie was er regelmatig contact. Van "Hoe gaat het met jullie, hebben jullie nog vragen, wensen?" Wij kregen ook een draaiboek van de crematie, zodat iedereen wist hoe de crematie zou gaan verlopen. Voorafgaand aan de crematie heeft Mirjam onze kleine neefje bezig gehouden. Zij heeft hem over de crematie verteld, zodat wij in alle rust afscheid van onze moeder konden nemen. De uitvaartdienst was erg mooi, intiem en geheel naar onze wens. Er werd door Helen mooi over onze moeder gesproken. Ook zjjn er door Mirjam en Helen bij het definitieve afscheid nog foto's genomen. Deze foto's koesteren wij heel erg. Ook de nazorg en de afwikkeling achteraf hebben wij als heel prettig ervaren. We vonden het erg prettig dat zij ook na de crematie nog contact hield en belangstelling toonde. Helen en Mirjam heel erg bedankt voor de mooie uitvaartverzorging van onze moeder
Jeannette van Neck
Bergschenhoek
Geschokt en vol ongeloof waren wij toen wij uit het niets de uitvaart van onze lieve vriend Ellery moesten regelen. Één waarbij daadwerkelijk niets vooraf geregeld was, maar het wel van groot belang was dat wij hem een mooi en waardig afscheid konden gaan geven zoals hij dat had verdiend en gewild zou hebben… Maar waar moesten we beginnen? De rollercoaster die wij toen hebben moeten doorstaan is ons op meerdere vlakken vergemakkelijkt door het fantastische, professionele maar vooral ook oprecht gevoelige handelen van Mirjam en Helen. Zij zijn op ons pad gekomen via de welbekende "ons kent ons" wijze, maar wat zijn we dankbaar dat we elkaar daarbij hebben mogen vinden. Zij hebben ons bijgestaan vanaf het moment dat onze El uit het ziekenhuis gehaald moest worden, tot het moment wij de kist hebben moeten laten zakken. De contacten die zij voor ons hebben gelegd voor zaken zoals het vervoer uit de koelcel in het ziekenhuis, de kist, de Dodge waarmee we de kist mochten vervoeren, het afscheid bij de Kuip, het crematorium en alle zaken die daarbij komen kijken en vooral de wil om overal in te slagen aan onze wensen te voldoen was onvoorstelbaar. Zij waren geen ‘bedrijf’ zij waren met ons, om het mooie afscheid dat wij Ellery hebben willen en kunnen geven te organiseren. Zeker noemenswaardig is ook de nazorg die zij met heel veel begrip en gevoel uitvoeren voor zaken ná de uitvaart m.b.t. de as in ons geval. Wij danken Mirjam en Helen dan ook uit de grond van ons hart voor de hulp die wij van hen hebben mogen ontvangen. We hopen het voorlopig niet meer nodig te hebben, maar wanneer onverhoopt de zorg van een uitvaartonderneming noodzakelijk blijkt is er voor ons maar 1 die wij hierin het vertrouwen geven en dat zijn zij.
Chantal Moens en Jo van Doorn SC Feyenoord
ROTTERDAM
Vanaf het allereerste telefonische contact was er een gevoel van vertrouwen. Dat vertrouwen heb je waargemaakt in de periode die volgde. Je hebt ons op een heel prettige, warme en integere manier naar de uitvaart toe begeleid. Er was altijd tijd voor een praatje, voor advies, voor ondersteuning. De plechtigheid is precies verlopen zoals we voor ogen hadden: klein en intiem. Vorige week hebben we e.e.a. al mondeling geëvalueerd. Ook dit vond ik een fijn, persoonlijk gesprek. Ik wil je - ook namens mijn broer - heel hartelijk bedanken voor alles wat je voor ons gedaan hebt en ik wil jou en Helen veel succes toewensen met jullie bedrijf.
Marion
-
Vanwege de typische Molukse begrafenis hebben we voornamelijk contact gehad met Helen. Ze heeft zich goed gehouden aan de wensen van onze moeder en peettante. Zoals vermeld op de site was ze dag en nacht bereikbaar en stond ze met alle geduld ons te woord. Ze was zeer professioneel in het nemen van cruciale beslissingen die nodig waren om de begrafenis soepel te laten verlopen. Tevens hield ze goed rekening met de wijze waarop het Molukse gemeenschap in Nederland afscheid neemt van hun dierbare familieleden. Met de vereiste, integriteit, empathie, trouw en transparantheid (financiële aspect) hebben we samen de beide afscheidsdiensten in Capelle a/d IJssel en Maastricht tot een goed einde weten te brengen. Hiervoor zijn we Helen en Mirjam ontzettend dankbaar.
Patrick Waelauruw
Maastricht

Voor B&P is opgestart heeft Mirjam samenwerkt met Helen en hadden ze samen MBU.

Het vertrouwen waard! Het overlijden van mijn moeder kwam niet onverwacht zodat ik op voorhand bij verschillende bedrijven heb geïnformeerd. MBU kwam daarin qua prijs al beste uit de bus. Er waren zeker wat verschillen. Gezien wat slechtere ervaringen van mij en anderen was ik nogal argwanend, maar MBU heeft mij weer vertrouwen in de branche gegeven. De service was uitstekend. Niets was teveel gevraagd. Eerlijk en deskundig advies waardoor het geheel veel beter en voordeliger wer als ons oorspronkelijk plan. Ook de bedrijven waar ze mee samenwerken, zoals verzorgers, drukker en zeker de bloemist, zijn zeer goed. De communicatie was ook heel prettig en persoonlijk. Kortom: Van harte aanbevolen!!
Ton van der Gaag
-
Wij hebben een onvergetelijke mooie uitvaart gehad van onze moeder / schoonmoeder en aangezien je dat maar 1x kan doen voor iemand is het zo fijn als ze je zo persoonlijk begeleiden en helpen, alles kan en niets is gek! Kortom Mirjam heel heel heel veel dank
C. van der Meer-van der Zijde
RIDDERKERK
Respect, begrip en professionaliteit
Petra Danielse
ROTTERDAM