Bel bij overlijden 06 - 13 64 22 90, dag en nacht

Uitvaart regelen

Wat te doen bij overlijden? Bekijk het Stappenplan en checklist

Misschien staat uw hoofd er juist nu helemaal niet naar. Toch moet er in de dagen tussen en uitvaart overlijden van alles worden geregeld.
Met onze checklist houdt u overzicht en kunt u alles stap voor stap regelen, zonder het risico dat u iets vergeet. Dat geeft houvast en rust.
Als er vragen zijn staan wij 24 uur per dag voor je klaar, neem gerust contact met ons op.

Stap 1: Schakel een arts in en licht de naasten in

Licht de mensen in die de overledene heel na stonden. U kunt ook eerst andere naasten bellen en dan pas een arts, u kunt en mag daarin uw eigen gevoel volgen. Is iemand thuis overleden, dan belt u zijn of haar huisarts of de huisartsenpost (buiten openingstijden van zijn of haar huisarts en in weekenden). De arts stelt het overlijden vast en vult overlijdenspapieren in. Overlijdt iemand in een ziekenhuis of andere zorginstelling? Dan schakelt het verplegend personeel een arts in en hoeft u zelf niks te doen.

Stap 2: Bekijk of er wensen en verzekeringen aanwezig zijn

Ga na of de overledene wensen heeft vastgelegd. Is er bijvoorbeeld een wilsbeschikking of zijn de wensen ergens anders vast gelegd? Heeft hij of zij een voorgesprek met een uitvaartbegeleider gehad of een wensenformulier ingevuld? Ook kunt u alvast uitzoeken of de overledene een uitvaartverzekering heeft en wat het polisnummer is. Al deze informatie helpt bij het organiseren van een afscheid zoals de overledene dat wilde en voorkomt een hoop gedoe achteraf.

Stap 3: Neem contact op met de uitvaartbegeleider

Met veel emoties kan het moeilijk zijn om aan praktische zaken te denken. Tegelijk heeft u misschien het gevoel dat u nu alles perfect moet regelen, omdat je een afscheid nu eenmaal niet kunt overdoen en de overledene op een juiste manier wil herdenken. Dan geeft het rust om te weten dat wij u stap voor stap door de dagen tot aan de begrafenis of crematie kunnen loodsen. Met onze kennis, het juiste team en ervaring helpen wij u om een waardevol afscheid te organiseren met de persoonlijke invulling die u wilt. U mag altijd zelf kiezen of wij meteen komen of dat u een afspraak voor later die dag of de volgende dag maakt. Bel gerust om dat met ons te overleggen. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar op 06 - 13 64 22 90.